Talents of Future

Talents of Future

Dr. Fodor Szilvia

Fodor Szilvia

Dr. Fodor Szilvia, a Debreceni Egyetem Pszichológiai Intézetének oktatója, a Nemzeti Tehetség Központ és a European Talent Centre – Budapest munkatársa.

Kutatási területe a pedagógiai pszichológia, ezen belül is a kiemelkedő teljesítmény pszichológiája, a kreativitás, az intelligencia és a motiváció, ezek fejlődési és pozitív pszichológiai vonatkozásai, valamint az iskolai szervezetpszichológia. Számos szakdolgozat és több OTDK dolgozat témavezetője, doktori témavezető, publikációk és konferenciaelőadások szerzője, előadója.

Az egyetemi oktatás mellett több projekt aktív munkatársa és vezetője, melyek elsősorban a tehetségazonosítást, a tehetséggondozást, valamint a teljesítmény és jóllét támogatását célozzák. Ezek közül kiemelkedik a Magyar Templeton Program (2015-17), melynek szakmai vezetője volt.

Jelenleg a Jesuit European Social Centre vezetőképző programjának oktatója, a Faludi Ferenc Jezsuita Akadémia munkatársa, a Debreceni Egyetem Tehetségprogramjának oktatója, iskolai és egyéb oktatási rendezvények rendszeres előadója.

Az ECHA (European Council for High Ability) vezető testületének és a WCGTC (World Council of Gifted and Talented Children) nemzetközi oktatási munkacsoportjának, valamint az European Talent Centre – Budapest nemzetközi tanácsadói testületének tagja.

Előadásai:

19szep2:50 pm3:20 pmBelső motiváció és tehetségfejlődés: egy régi fogalom új köntösben (előadás)Előadó: Dr. Fodor Szilvia2:50 pm – 3:20 pm

X