Talents of Future

Talents of Future

Dr. Halbritter András

Dr Halbritter András

Dr. Halbritter András Albert biológiai, környezetvédelmi érdeklődésből az ELTE biológus szakán diplomázott.

A győri Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Karán, főleg pedagógusképzésekben oktat, szakmai útkeresése pedig az iskolakertnél kötött ki. Hallgatóival újraindították a tanítóképző több évtizeddel korábban megszűnt kertjét, keresve a benne rejlő oktatási-nevelési lehetőségeket. Ma már a tantervi kurzuson készülnek a fenntarthatóságra nevelés e könnyen kialakítható, hatékony helyszínének használatára.

E témában több szakkönyv, tankönyv társszerzője.

2015 óta az Iskolakertekért Alapítvány munkatársa: többek között fejlesztési, hálózatszervezési és sajtófeladatokkal foglalkozik.
Egy olyan csapat tagja, mely az iskolakertek, óvodakertek összefogásában, fejlesztésében és szakmai érdekképviseletében meghatározóvá vált. Hisz abban, hogy az iskolakert segíti a mélymegértést, problémamegoldó készségeket, a tananyag tapasztalattal támogatott elsajátítását – így a tehetséggondozás része is lehet. Szervezőként, szakértőként, oktatóként és mentorként is rész vesz az Agrárminisztérium Országos Iskolakert-fejlesztési Programjában.

Tehetséggondozó tevékenysége elsősorban az Országos Tudományos Diákkörhöz kötődik, a Tanulás- és Tanításmódszertani – Tudástechnológiai Szekció zsűritagja, 2017-ben konferencia-szervező titkára. Emellett a Magyar Vöröskereszt elsősegélynyújtó versenyén felkészítő tanár.

Előadásai:

19szep2:00 pm2:40 pmFenntartható fejlődés a tehetséges tanulók oktatása által (panel beszélgetés)dr. Halbritter András / Iskolakertekért Alapítvány, Péter Dávid / Compass, Baráth Barna / Real School Budapest2:00 pm – 2:40 pm

X