Talents of Future

Talents of Future

Szymczak Judit

Szymczak Judit

Szymczak Judit a Szolnoki Szc Pálfy-Vízügyi technikum igazgatója. Tanári szakjából (magyar, ének-zene) és szakmai múltjából (Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Intézet igazgatója) következően a tehetséggondozás a pedagógiai tevékenységének fontos része volt.

Tanárként kórust, irodalmi színpadot vezetett, versenyekre vitte tanulóit. Pedagógiai intézeti igazgatóként rálátása volt a megye iskoláiban zajló tehetséggondozásra, a Versenyképes Tudásért Alapítványon keresztül támogatta a diákok tevékenységét, továbbá továbbképzéseken, konferenciákon bővítette a pedagógus kollégák tudását, kompetenciáit. Fontosnak tartja, hogy a kilencedikes tanulókat minél jobban megismerjék, és korán felfedezzék a bennük rejlő lehetőségeket.

Műszaki iskolaként a művészeti tehetségfejlesztéssel is foglalkoznak, komplex tehetséggondozó programjaik vannak. Azt vallja, hogy a tehetséggondozás szárnyakat ad nemcsak a tanulónak, hanem a pedagógusnak is. Iskolája a Nemzeti Tehetség Központ Minősített Tehetségműhelye, Kiválóan Akkreditált Tehetségpont.

Előadásai:

19szep1:00 pm1:40 pmSzakképzési centrumok tehetséggondozása (panel beszélgetés)Dr. Suhajda Csilla Judit / Szakmai Vezető, Szakképzési Tehetségsegítő Tanács, Kecskemét, Halczman Szilvia / Neumann János Egyetem, Madariné Ádám Györgyi / Kecskeméti Szakképzési Centrum Szakmai főigazgató-helyettes, Szymczak Judit / Szolnoki Szakképzési Centrum1:00 pm – 1:40 pm

X